empty
home   /   bedrijf  /   historie

Historie

Transportbedrijf A. Elmers is in 1961 opgericht door de heer "A. Elmers senior" het bedrijf was destijds gevestigd in Zeist. De eerste vrachtwagen waarmee werd gereden betrof een Mercedes.

Elmers Transport 1961-1962
Enkele maanden na de oprichting is de heer "A. Elmers senior" samen gegaan met zijn neef de heer "C. van Essen" Door dit samengaan werd ook besloten om de naam aan te passen in "Elmers en van Essen" Dit samengaan heeft tot 1983 geduurd. Hierna is besloten om het bedrijf te verhuizen naar Hoofddorp en verder te gaan onder de naam:

"Transportbedrijf A. Elmers"

In 1983 kwam de oudste zoon "P.J. Elmers" in het bedrijf terecht. Deze kreeg na enkele jaren de mogelijkheid om "Transportbedrijf K. Bakker & Co" over te nemen. Vanaf 1991 was hij dan ook de nieuwe eigenaar van dit bedrijf. Hij heeft dit bedrijf tot 1995 gerund vanuit Amsterdam.
In 1988 kwam ook de jongste zoon "A. Elmers junior" in het bedrijf terecht.

In 1990 werd het bedrijf verhuist naar een andere bedrijfsruimte in Hoofddorp. In 1995 werd ook "Transportbedrijf K. Bakker & Co" hier gevestigd. Sinds het overlijden van "A. Elmers senior" in 1999 heeft de jongste zoon "A. Elmers junior" het bedrijf overgenomen. Nadien is besloten om de twee bedrijven "toen nog ieder een apart kantoor" vanuit 1 kantoor te leiden.

Elmers Transport 2002

De broers hebben besloten om vanaf 2002 de twee BV's samen te laten gaan onder de nieuwe naam: Internationaal Transportbedrijf A. Elmers B.V.